13 Aralık 2015 Pazar

KORKUTAN MİRAS 4. Bölüm

4.Bölüm  


Şirketten içeriye girdiğinde sekreterinin telefonda konuştuğunu görüp duraladı. Ahizeyi kapatıp kim olduğunu söyleyen genç kıza hemen bağlamasını söyledi ve hızlı adımlarla odasına girdi. Aktarılmış olan hattı alıp yabancıların duymaya alışkın olmadığı bir ses tonu ile konuşmaya başladı.
  
"Evet, toplantı bugün. Çok iyi hazırlandılar. Yine de karşı çıkacağı kesin." 

Kısa bir an karşı tarafı dinledi. "Çok haklısın ama bu adamı para ile ikna etmek kolay değil. İnat ediyor." 

"Onun inadını kıracak miktara çıkın. . Birazdan görüşmeye giriyorum. Aklımdayken, içerideki adamımız hazır değil mi?" 


"Evet, evet kimsenin tahmin etmeyeceği biri. Bu işlerde çok başarılıdır. İnsanlarla çok rahatlıkla iletişim kurabilen biri. Zaten mesleği de buna uygun. Bir iki ay öncesinden beri bu aşamaya geleceğimizi bildiğimiz için hazırlıklarımızı yaptık. Şirketten bilgi alabileceğimiz çok iyi elemanlar da var. Üstelik en azından bir iki senedir çalışan, her şeyi bilen kişiler." 

"Tamam, kim oldukları kesinlikle deşifre olmayacak. Şu an kimseyi bir şey için zorlamayın. Eğer toplantı verimsiz olursa gerekenleri yaparken onlara ihtiyaç duyacağız." 

"Anladım. Merak etme, hepsi ile ilişkiler belli bir düzeyde tutuluyor. Ara sıra işler için laflamak amaçlı bir iki soru soruyorum ama hiç biri esas konu ile ilgili olmuyor. Aynı ölçüde ben de kendi işimden bilgiler veriyorum. Şüphelenmiyorlar." 

"Çok akıllıca, devam et. Onunla hala devam mı?" 

"Elbette. O benim hayatım." 

"Büyük aşk diyorsun yani." 

"Büyük aşk." dedi ve veda cümlesinden sonra kapattı. 

Bu işler onun resmi işinin yanında çok yüksek heyecan içeriyordu. Aylardır hazırlanıyorlardı. En iyi ihtimalle bir iki aya kadar çözeceklerdi. Aksi bir durumda ise önlerinde bir yılları vardı. Bazen yabancıların ülkede olan olayları kendilerinden bile iyi bildiği gerçeğini unutuyordu.
  
Esas patronlarının kim olduğunu bilmiyordu. İrtibatı az önce konuştuğu kişi ile sağlıyor, onun isteklerini yerine getiriyordu. Daha önce de bir başka şirket için benzer işler yapmıştı. O çok daha küçük çaplı bir organizasyondu. Yine de kendine yeni bir geçmiş kurmak, yeni adlar almak ve bu hayata uyum sağlamak hoşuna gidiyordu. Bu kez kendini aşıyordu. Büyük bir oyunun içindeydi. Ve bundan çok keyif alıyordu.  

İlk kez bu kadar uzun vadeli bir işin içindeydi. Amerikalıların nasıl her şeyi elde ettiklerini böyle böyle öğreniyordu. Yapmak istedikleri için uzun süren hazırlıklar yapıyorlar, sonra da dört bir yandan sardıkları kolları ile yemlerini sıkıştırıp yutuyorlardı. Planı ilk duyduğunda neden iki yıl gibi bir sürenin hedeflendiğini anlamamıştı. İşin kendisine ait kısmı bile dört aylık bir süreç alınca bu sürenin ancak iyi bir planla tutturulacağını kavramıştı. Şu ana kadar geçen yedi aylık süreçte hiç kimse bir şeyden şüphelenmemişti. Bağlantı kurulmamış, tek bir soru işareti oluşmamıştı.


Sonuç alındığında elde edeceği para düşünülürse bunların aynen devam etmesi için elinden geleni yapmaktan başka bir yol yoktu. Yeni hayatına aynı sessizlikle devam edecekti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder